19. juni 2024

Af Thomas Martin Nielsen

Præcis som forventet, fra dagens Berlingske:”Forbundsrådet i Tyskland, de tyske delstaters parlament, har fredag stemt for en lov, der giver mulighed for at genstarte flere af landets kulkraftværker.Dermed har begge kamre i det tyske parlament givet grønt lys til loven, der skal mindske landets forbrug af gas.Loven skal gøre det muligt for Tyskland at genstarte kulkraftværker, som i dag er ved at blive lukket eller er på standby.Trækket skal formentlig ses i lyset af Ruslands krig i Ukraine. Flere lande forsøger at mindske deres afhængighed af russisk gas, herunder Tyskland.Derfor vil landet hellere på ny gøre brug af gamle kulkraftværker end at bruge gas, som ellers skulle hentes i Rusland.”Konklusion: Politikerne er grønne indtil regningen skal betales i form af stigende energipriser, stor usikkerhed i forsyningen og, ikke mindst, vælgerflugt.Derfor vil vi med statsgaranti også se en fremtidig udvidelse af olie- og gasproduktion i den danske del af Nordsøen.

https://www.berlingske.dk/internationalt/tyskland-vil-genstarte-kulkraftvaerker-for-at-mindske-gasforbrug-0

Loading