17. juli 2024
Foto : Statsminister Mette Frederiksen taler under valgfesten hos Socialdemokratiet i København, tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes Kommunalvalg og Regionsrådsvalg i Danmark.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

RØDE MOR ER TILBAGE

Lad dig ikke blænde af en bred regering. Nytårstalen viser, at der sidder en stærk socialdemokrat for bordenden.

Det var ikke til at høre på statsminister Mette Frederiksen, at vi har fået en ny, bred regering. Nytårstalen var et socialdemokratisk manifest, der skal minde os alle om, hvem der har bukserne på efter måneder med brede forhandlinger.

Ikke et tak for samarbejdet til hverken Jakob Ellemann-Jensen eller Lars Løkke Rasmussen. Ikke et ord om skattelettelser eller arveafgifter. Ikke et ord om større reformer end den symbolske helligdag. Ikke et ord om vækst og det private erhvervsliv.

Talen var først og fremmest rød, derefter grøn, og man skulle knibe øjnene sammen for at få øje på blå mærkesager – som for eksempel fremrykningen af forsvarsaftalen.

Nytårstalen var derimod tæt på at være et opslagsværk i grundfortællingen om det socialdemokratiske velfærdssamfund. Om hvordan vi er stærke, fordi vi står sammen og bidrager til fællesskabet.

Ret og pligt var således et tydeligt omdrejningspunkt. Et socialdemokratisk dogme, som Mette Frederiksen gerne vender tilbage til.

Med andre ord var nytårstalen en opremsning af socialdemokratiske mærkesager uden loyal skelen til det nyligt indgåede regeringsgrundlag.

Hvis man ikke vidste det i forvejen, så var nytårstalen en tydelig påmindelse om, at Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen får kamp til stregen, når de vil have gennemført borgerlig politik i den kommende regeringsperiode.

For nok er samarbejdet bredt, men for bordenden sidder en stærk, rødklædt statsminister.

https://www.berlingske.dk/ledere/roede-mor-er-tilbageLoading