13. juni 2024

Udover den danske CO2 afgift, der nu kommer på lastbiler, varevogne og personbiler, så kommer EU da også lige med en diesel CO2 afgift fra næste år !

Udover den danske CO2 afgift, der nu kommer på lastbiler, varevogne og personbiler, så kommer EU da også lige med en diesel CO2 afgift fra næste år !

Dvs alle varer kommer lige til at stige 25 % – alle varer, og fx fiskere og landmænd bliver ramt dobbelt, i og med, at de både selv skal betale CO2 afgift – så skal de også betale for når og hvis de skal have hentet eller bragt varer, foder osv.

Allerede næste år vil afgiften på en liter diesel stige med 7,7 procent. Sådan så der skal afleveres 3,07 kr. til statskassen for hver liter. Omvendt mente tidligere klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) i 2021 ikke, at de planlagte afgiftsstigninger vil ramme benzin.

Men der er faktisk også blevet længere mellem dieselbilerne på de danske veje. Da den daværende S-regering senest lagde bilafgifterne om i december 2020, var der 827.000 dieseldrevne personbiler med nummerplader herhjemme. I dag er det tal skrumpet til 749.000.

Fra 2027 forventes EU at indføre et særskilt CO2-kvotesystem for brændstoffer til vej- transport mv. Kvotesystemet forventes at øge prisen på diesel i Danmark og dermed reducere grænsehandlen. Samtidig er det dog usikkert, hvordan kvotesystemet vil påvirke prisen på diesel i Tyskland, herunder om kvotesystemet fra EU erstatter de tyske CO2- kvoter.

Læs mere her :

https://www.boosted.dk/nye-eu-regler-nu-bliver-diesel-markant-dyrere/

Loading