29. maj 2024

De forhadte nye nationalparker med bl.a rewilding og urørt skov

*

Urørt natur i Danmark – altså fuldstændigt urørt – pånær alle de træer, som de ødelægger i processen for at “fremme den urørte skov”. Dvs de ødelægger, smadrer, skærer i og brænder gamle træer af, for at bl.a biller kan leve i dem.

Det er i skærende kontrast til biolog Morten DD’s udtalelser om, at vi ikke har gamle træer nok, fordi de bliver fældet – i deres nye projekt “urørt skov” fælder de dem selv!

Folketinget skal stemme om det d 12 juli – men som ved alle andre afstemninger, hvor pøblen tror, vi har demokrati, så er det selvfølgelig allerede bestemt på forhånd.

WWF med Kronprinsesse Mary er selvfølgelig i front.

https://wwf.dk/eu-naturlov/?utm_medium=NK_newsletter&utm_source=20230629_Nu%20g%C3%A6lder%20det!%20St%C3%B8t%20dansk%20natur%20med%20din%20underskrift!%20&utm_campaign=Nu%20g%C3%A6lder%20det!%20St%C3%B8t%20dansk%20natur%20med%20din%20underskrift!


Af Lotte Bøgedal :

Urørt skov. Hvad er nu det?

Kim Vestergaard formand for foreningen Bevar de danske skove fortæller i vedhæftede artikel om urørt skov, i et meget letforståeligt sprog hvilken betydning etablering af 75000 ha urørt skov vil have på vores natur, træproduktion, påvirkning af klima og miljø, samt om den manglende konsekvens vurdering.

Kim er ikke i tvivl. Urørt skov er mere til skade end til gavn.

Naturen i vores statsskove har været i fremgang de sidste 30 år. Hvorfor skal denne fremgang sættes overstyr i det udokumenterede forsøg, som urørtskov og naturnationalparker jo er?

https://dmoge.dk/om-os/nyheder//76-nyheder/aktuelle/4055-entreprenor-vi-naermer-os-forholdene-i-en-banan-republik?fbclid=IwAR2rkLq_9k8MouOCZmTL6rf1iXR_jkcBsINlvfnKCfK2xCk1H0pT0g-Nmgs_aem_AZV4MPMzizTMRlVJK0G9uqwg7h3EHBQ8jrzqIwbIPGZp3tlAGynfdpJZoT542ISb5NU

En lille tilføjelse er, at i forvaltningsplanerne for urørt skov står, at i det omfang det er muligt, skal skoven indhegnes og der skal udsættes græssende dyr UDEN tilskudsfodring. Såkaldt Rewilding. Dvs at vi i mange tusinder he af vores natur og skov, kommer til at færdes blandt indhegnede heste og kreaturer, der ikke må vinterfodres.

Hegn og dyr vil være til stor ulempe for vores frie færden i områderne.

*

*

Læs mere

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02oryn8UmVc4HyjFVVqyi8id7w8rzPNG9i1tFqDAMExkDQCpUi9iGYDkpB1ETN4CHbl&id=100007475256715&sfnsn=moLoading