11. juni 2024

Regeringen vil smide 140 mio afsted på, at lære unge at være mere kulturelle

*

Regeringen vil bruge 140 millioner kroner fra 2024-2026 på at give 43.000 unge uden job eller uddannelse gratis adgang til museer, teatre og andre oplevelser inden for kulturen- og idrætten.

Regeringen vil give gratis kulturpas til 45.000 unge – fagfolk er yderst kritiske.

Den nye regering vil styrke og forny kulturpolitikken. 45.000 unge skal have et kulturpas, der giver gratis adgang til kultur som teater, film og musik. Desuden overvejer regeringen at ændre det stærkt kritiserede kulturbidrag, som streamingtjenester skal betale til staten.

Helt konkret vil regeringen blandt andet gennemføre forsøg med kulturpas for de næsten 45.000 unge, der hverken er i uddannelse eller job. Passet skal give gratis adgang til kulturtilbud som teater, film og musik.

Forsøget skal blandt andet bygge på udenlandske erfaringer. Det fremgår ikke i detaljer, hvordan ordningen skal se ud, men inden valget foreslog Moderaterne at indføre et kulturpas på 2.000 kroner til alle unge, når de fylder 15 år.

»Kulturvaner grundlægges i de unge år. For at sikre, at fremtidens generationer alle får del i den brede vifte af kulturtilbud, vi har i Danmark, forslår Moderaterne at indføre et kulturpas til alle unge, når de fylder 15 år,« skrev Lars Løkke Rasmussen og Jon Stephensen i en kronik i Politiken.

Jon Stephensen er tidligere teaterdirektør på Østre Gasværk og Aveny-T og blev valgt til Folketinget for Moderaterne 1. november.

(Var der nogen, der sagde bananstat? At man hjælper vennerne? Rygklapperi? Nepotisme???)

Læs mere her :

https://www.berlingske.dk/kultur/regeringen-vil-give-gratis-kulturpas-til-45000-unge-fagfolk-er-yderst

Og :

https://www.dr.dk/nyheder/kultur/udsatte-unge-maa-vente-til-2025-med-smage-paa-regeringens-gratis-kulturtilbudLoading