14. juni 2024

Har Mette Frederiksen nogen shady relationer med nogen i Baltic Pipe?

Statsminister Mette Frederiksen :

“Lige siden Rusland invaderede Ukraine, har vi i hele Europa haft stort fokus på at sikre vores energiforsyning. I går var jeg i Polen for at åbne Baltic Pipe. Det er en gasledning, der går igennem Danmark. Og den vil betyde, at Danmark og Polen får direkte adgang til norsk gas. (NORSK GAS) Dét er et stort skridt på vejen mod, at Europa – og Polen i særdeleshed – gør sig fri af russisk gas.

Mit besøg i Polen understreger, hvad det er for en situation, vi står i. Åbningen af Baltic Pipe er kun blevet endnu vigtigere med alle de begivenheder, der er i Europa lige nu. Putin bruger energi som et våben – noget som vi alle kan mærke i vores økonomi. Han forsøger at skabe splid i Vesten. Men Putin vil ikke lykkes.

Jeg er stolt af, at vi igen viser, at vi står sammen.”


Kommentar fra hendes egen side :

“Champagnen i Polen må have en dårlig bismag. Godt at vi ikke lyttede til Socialdemokratiet i 2018, da de ikke vil støtte Baltic pipe. Sammen med hele venstrefløjen modarbejdede de at denne rørføring skulle gå gennem Danmark. Men også her tog de fejl.”

Pernille Vermund :

Var Socialdemokratiet ikke imod Baltic Pipe? Og var det ikke de borgerlige partier, der tog kampen for en gasledning, som du nu tager æren for at ‘stå sammen om’?

Dit opslag klinger umiddelbart lidt hult. “

Tom Nielsen :

Det er da “flot” at stå og pynte sig med lånte fjer, for en gasledning man oprindeligt var lodret imod… Har du forøvrigt spurgt din gode ven Biden, om han ved hvem der har leget med kanonslag på gaslinjen??


Det er meget påfaldende, at Nord Stream 1 og 2 fra Rusland “lige pludselig” bliver angrebet, som denne nye Baltic Pibe med gas fra Norge står og skal til at åbne – Og at Baltic Pipe da lige, udover dét, var blevet færdig et godt stykke før tid…

Og mere påfaldende er det da, at vi nu også skal til at købe gas fra bl.a USA – lige som de for ikke mindre end 7 måneder siden, stod og sagde, at de ikke vil have NS 1 og 2 lavet færdig, fordi de ville have retten til at sælge gas til os!

Fra DR :

Nyt – 25. MAR KL. 10:50

USA og EU har indgået en stor aftale om flydende naturgas

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/usa-og-eu-har-indgaaet-en-stor-aftale-om-flydende-naturgas

I et forsøg på at mindske Europas afhængighed af russisk energi har USA og EU indgået en aftale om, at USA skal forsyne EU med ekstra meget flydende naturgas.USA skal levere mindst 15 milliarder ekstra kubikmeter af brændstoffet – kendt som LNG – inden årets udgang.

På længere sigt skal USA levere op mod 50 milliarder ekstra kubikmeter flydende naturgas årligt. Det fremgår af en opgørelse fra Det Hvide Hus.

Det har USA’s præsident, Joe Biden, meldt ud på et pressemøde med EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Måske vi lige skulle mindes om disse 2 energi genier i dansk politik :Loading