11. juni 2024

Hvorfor sløjfe St. Bededag, hvis man kan spare 40 mio. om md ved at lukke de ubrugelige testcentre!?

*

Et godt sted at starte, hvis staten virkelig vil spare penge, er at lukke disse helt unødvendige centre:

Men nej nej, skuespillet når nye højder, i stedet vil de fjerne store bededag, mens de selv sørger for at få ekstra feriedage…

https://www.bt.dk/samfund/de-koster-40-millioner-om-maneden-at-holde-i-gang-94-procent-af-tiderne-er-ledige


Af Michael Glazner :

🔴 Berlinske Nyheder 16 januar 2023. Regionerne smider et tocifret millionbeløb på at holde Corona vaccine centrene kørende. Men landets 25 vaccinationscentre står gabende tomme og 94 procent af bookingtiderne er ledige.

🔴 Det skriver Avisen Danmark på baggrund af tal fra Statens Serum Institut. Ifølge eksperter, så er det uden tvivl som at smide penge i et hul. Det er både spild af penge og af sundhedspersonale, når apoteker og lægehuse også vaccinerer.

🔴 Jes Søgaard, der er professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet, har svært ved at se, hvordan man kan forsvare at bruge 40,8 millioner kroner om måneden i snit på at holde dem åben. »Det er ressourcer, der kan bruges andre steder. Mange af vaccinatorerne er jo for eksempel sygeplejersker, som der kan være behov for andre steder. Og så er der selve pengene. Dem kunne man lige så godt spare,« siger han.

🔴 I alt har vaccinationscentrene kostet mindst 163 millioner kroner fra september 2022 til december 2022. Danske Regioner understreger over for Avisen Danmark, at der ikke er planer om at lukke nogle af de 35 vaccinationscentre på nuværende tidspunkt. Til gengæld “tilpasses åbningstider og -dage løbende”, lyder det i et skriftligt svar.Loading