2. marts 2024

FDM: 2024 bliver dyrere for bilister – både strøm, benzin og diesel stiger lige efter nytår – se stigningerne her

*

Højere brændstofafgift, elafgift og et beskedent kørselsfradrag venter bilisterne i det nye år, hvor en gruppe bilister nu også skal betale for at parkere. FDM har samlet et overblik over de nye regler og afgifter for bilisterne i 2024.

Nogle bilejere skal nu til lommerne, når de parkerer, mens andre skal grave lidt dybere, når de tanker bilen. For alle bilister gælder, at det bliver lidt dyrere at tage bilen på arbejde, når det nye år er skudt ind.

Selvom det er småt med nye love, takster, satser og afgifter, venter der i 2024 stadig bilisterne en række ændringer. Det viser FDMs gennemgang for det kommende år.

Er man blandt de mange, der tager bilen til og fra arbejde, venter der et år, der økonomisk er gråt i gråt. Det såkaldte kørselsfradrag stiger med fire øre til 2,23 kroner pr. km.

”Vi har længe kritiseret kørselsfradraget for at være alt for lavt og skruet forkert sammen. Det bekræfter satserne for 2024 os i, hvor stigningen kan være svær at få øje på. Pendler man 12.000 km om året, svarer det til en stigning efter skat på 70 kroner,” siger Torben Lund Kudsk.

Læs mere her :

https://sydnyt.dk/fdm-2024-bliver-dyrere-for-bilister-baade-stroem-benzin-og-diesel-stiger-lige-efter-nytaar-se-stigningerne-her/Loading