28. maj 2024
“Climate The Movie – The Cold Truth”

Det norske magasin Derimot.no har lavet en god og forklarende artikel om filmen “Climate The Movie – The Cold Truth”, som udkom d 21/3 i år.

Fra Derimot :

Videoen tager udgangspunkt i nutidens globale klimahysteri, som fremstår uforståelig i et historisk og teoretisk perspektiv inden for de helt centrale fagområder.

Dagens klima er en gradvis opvarmning efter den lille istid. For 200 millioner år siden var kloden 7 C varmere.

CO2 er gradvist faldet fra 15 gange højere end nutidens værdier og er i dag blandt de laveste niveauer i 550 millioner år.

CO2-variationerne har ingen relation til temperaturændringerne, fordi CO2’s drivhuseffekt kun varierer en smule nær optisk mætning. Plantevækst stimuleres kraftigt af øget vækst fra et niveau lige over ‘sulttærsklen’. Vi lever i en af ​​verdens istider (pleistocæn), ganske vist i en mellemistid på vej mod den næste store istid.

Videoen præsenterer anerkendte topeksperter inden for deres ekspertiseområder.

Deres meritter er ikke baseret på gruppeanerkendelse som inden for IPCC, men på fagligt meriterende aktiviteter, der kan overføres og bruges på klimaområdet.

Steven Koonin er tidligere professor og har holdt foredrag i 20 år på Cal Tech om kompleks modellering. Han har været leder af JASON, en offentligt udpeget gruppe, der rådgiver myndighederne om avancerede akademiske spørgsmål, og en videnskabelig rådgiver for blandt andre Obama-administrationen inden for energi.

I klimadebatten blev han ofte brugt som moderator mellem IPCC-tilhængere og klimaskeptikere. Med tiden blev han tydeligere skeptiker og udgav i 2021 bogen ‘Unsettled’.

Blant hans citater er: «Det er let at lade sig forføre af forestillingen om, at vi bare kan føde den nuværende tilstand af atmosfæren og oceanerne ind i en computer, lave nogle antagelser om fremtidige menneskelige og naturlige påvirkninger og så præcist forudsige klimaet årtier ind i fremtid. Desværre er det bare en fantasi, som du måske kan udlede fra vejrudsigter, som kan være nøjagtige op til to uger eller deromkring» (Koonin, 2021, Unsettled, side 79).

“Enhver, der siger, at klimamodeller ‘bare er fysik’, forstår dem enten ikke eller er bevidst vildledende” (Koonin, 2021, Unsettled, side 81)

Se den oprindelige artikel her :

https://derimot.no/fageksperter-i-ny-videoklimakrise-finnes-ikke-i-dag/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2KAnWc9Y8yUB1j1_fnMCjM1o4UlRA7SQiuyZRttw3l7mQToO6JT7pmiFQ_aem_Ab6vEQwNYithpSiwq2dDmaE9TDpXXv9FgRgdDFY547M_ZztaATUfsUJq0UxJ5p4fcH9fnBE0Bgx3Y8wp5r2hHwvK

Og se filmen “Climate The Movie – The Cold Truth” her :Loading